Z1axEEecjtuGMZOxNh0twAq3uZQ

Rusuhan Meletus di Little India Singapore

Rusuhan Meletus di Little India Berlaku Di Singapore (Riot in little india singapore)


SINGAPURA - rusuhan kecil berlaku di simpang Jalan Race Course dan Hempshire Jalan malam ini (Dec 8), dengan pegawai-pegawai polis dalam gear rusuhan dihantar ke tempat kejadian .

Polis berkata bahawa rusuhan itu berlaku pada 9:23 .

" Pegawai polis di tempat kejadian dan dapat mengawal keadaan. Orang ramai dinasihatkan untuk menjauhkan diri dari kawasan yang terjejas, "kata polis, dalam satu kenyataan yang dikeluarkan pada 11.50 malam .

Kereta polis terbalik , dan kenderaan , termasuk ambulans, tersebut terbakar .

Cik Iman Su , 31, yang berada di rumah saudara-mara beliau 'berdekatan Racecourse Road , berkata kekecohan yang bermula sekitar 9.45 malam , apabila orang ramai mula berkerumun di sekitar jurulatih, menjerit dan membaling sesuatu.

"Keadaan ini meningkat ke rusuhan , terdapat telah terbalik kereta polis yang telah tiba, dan ia kelihatan seperti salah seorang daripada mereka terbakar dan ia terbakar. Perkara hanya menetap sedikit selepas polis rusuhan tiba, "katanya.

Encik Nasharuddin Kahn , 32 , pembantu gudang, berkata beliau telah melangkah keluar Wanita KK dan Kanak-Kanak Hospital untuk merokok apabila dia melihat kereta polis perlumbaan ke bawah Hampshire Jalan ke arah Little India, dan dia berjalan ke membaca.

Beliau berkata: " Apabila saya melihat apa yang berlaku, saya pergi ke HDB yang berhampiran ( rumah pangsa ) dan memberitahu orang ramai untuk tinggal di dalam dan tidak keluar. ( Orang ramai ) telah terbalik kereta dan saya dapat melihat polis cuba untuk menghalang mereka tetapi mereka melontarkan batu pada mereka ... polis adalah terharu. "

Sesetengah lelaki kemudian melihat dia mengambil gambar dan meminta beliau untuk meninggalkan , berkata ia adalah berbahaya. "Saya fikir mereka adalah pekerja asing , mereka berjalan saya kembali ke bawah Hampshire Road dan memberitahu saya untuk tidak kembali ," katanya. (http://www.todayonline.com)


VIDEO RUSUHAN


sumber asal http://www.todayonline.com