Z1axEEecjtuGMZOxNh0twAq3uZQ

Semak Keputusan BR1M 3.0 Online Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014

Semak Keputusan BR1M 3.0 Online Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 (BR1M 3.0)

semak permohonan BR1M 3.0 BR1M 2014 Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2014 & Permohonan secara online Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2014
BRIM 3.0 (2014)
#Bajet2014 : Pemberian BR1M kepada isi rumah berpendapatan bulanan RM3,000 dan ke bawah ditingkatkan daripada RM500 kepada RM650.



Semak Keputusan Online Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 (BR1M) melalui dua kaedah.

1. MELALUI PEJABAT POS
    penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) akan mula dihantar secara berperingkat² ke alamat pemohon secara pos. pemohon yang berjaya akan dimaklumkan mengenai tarikh penerimaan dan tempat majlis penyerahan baucar akan diadakan.


2. MELALUI TALIAN HOTLINE LHDN
  Talian Hotline Kementerian Kewangan Malaysia, 1-800-222-500 dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), 1-300-88-3010 mulai 16 Januari 2012 ini, dari jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang pada setiap hari bekerja.
 


PEMOHONAN BR1M 3.0 2014



Semak Keputusan BR1M 3.0 2014


Duit BR1M 3.0 Bantuan Rakyat 1 Malaysia Sudah Masuk Ke Akaun Bank Hari Ini | Agak mengejutkan apabila terdapat info yang mengatakan Bantuan Rakyat 1 Malaysia BR1M 3.0 sudah pun dikreditkan ke akaun bank masing-masing bermula hari ini (21 Februari 2014).




Admin dah check mmg dah masuk?



Untuk semak keputusan Bantuan Rakyat 1 Malaysia Hanya boleh dibuat oleh pihak LHDN....Sila semak di pejabat LHDN berhampiran dengan anda @ telefon LHDN untuk semak atau membuat rayuan.






100 comments:

  1. Kenapa brim rm 650.00 masuk ke dalam akaun RM450.00 sahaja

    ReplyDelete
  2. SAya jihan binti ismail. Kenapa BRIM 650.00 saya masuk kedalam akaun maybank saya hanya RM450.00 kenapa apa masalahnya sekian terima kasih

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Kenapa brim rm 650.00 masuk ke dalam akaun RM450.00 sahaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain kali jgn bg no akaun,tgk mcm aku,mane ade bg no akaun,sbb aku tau kalau msuk akaun mesti ade yg kurang hu3

      Delete
  5. ok la tu masuk juga.. aku ni..tak masuk lagi

    ReplyDelete
  6. kalau xada akaun cmna pulak? dia bg mcm tahun lepas ka?

    ReplyDelete
  7. maybe yang masuk rm450 ....pendapatan korang lebih daripada rm3000 kot.

    ReplyDelete
  8. Aku pun masuk rm450 je.... nape ek....

    ReplyDelete
  9. rasanya yang masuk akaun dapat 450, saya pun 450 gak pendapatan 1300 jer..

    ReplyDelete
  10. Patutla nak masuk bank terus... Nak tipu rupenye... Saya pun dpt 450 je.. patutnya 650

    ReplyDelete
  11. Sepatutnya saya dapat bantuan BR1M RM650.00 tapi bila masuk dalam akaun hanya dapat RM450.00 aje,

    ReplyDelete
  12. knpe sy xdpt duit brim?? cmne nk semak? ade sape2 ley tlg x? sy xtw cmne nk check....

    ReplyDelete
  13. knpe sy xdpt duit brim?? cmne nk semak? ade sape2 ley tlg x? sy xtw cmne nk check....

    ReplyDelete
  14. Sy x kemaskini x dpt ka brim 3 tp brim 1 & 2 dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa dapat cuba diberi dalam bentuk baucer

      Delete
    2. x kemaskini blh dpt voucer ke...thn2 lps sy dpt

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  15. Bagi pendapatan RM3000 kebawah bayaran adalah RM650. Bagi kategori pendapatan RM3000 hingga RM4000 adalah RM450.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pendapatan pokok atau bersih ya kiraan dia

      Delete
  16. Sy x masuk lg knp ? Brim 2.0 sy dpt...sy dh kemas kini dh .pelik la...knp ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekiranya tidak dapat bayaran ke dalam bank selewat hari Isnin, anda boleh buat rayuan dengan tampilkan diri ke pejabat LDHN yg berdekatan bersama dengan dokumen yang dpt membuktikan bahawa anda layak. Pembayaran akan dibuat selepas diluluskan.

      Delete
  17. hohoho kecoh satu malaysia gara2x brim...

    ReplyDelete
  18. saya btul2x btrima kasi pada PM atas br1m yg dkurnia kn,,babayy,,

    ReplyDelete
  19. Nama saya seran a/l krishnan bagi tau brim 1m dapat rm650 tapi saya dapat 450 saja rhb bank rm200 lagi mana

    ReplyDelete
  20. aku pun x dpt brim.dah 3 kali pi check.mmg dah x dpt kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekiranya tidak dapat bayaran ke dalam bank selewat hari Isnin, anda boleh buat rayuan dengan tampilkan diri ke pejabat LDHN yg berdekatan bersama dengan dokumen yang dpt membuktikan bahawa anda layak. Pembayaran akan dibuat selepas diluluskan.

      Delete
  21. besalaaa......dia janji up jd 650....tp tk tunai
    dia bayar 500.00....40.00 tolak insuran atau duit apa tah ....klu tk silap
    apa2 pun syukur.....dia bg....hehe

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. besalaaa......dia janji up jd 650....tp tk tunai
    dia bayar 500.00....50.00 tolak insuran atau duit apa tah ....klu tk silap
    apa2 pun syukur.....dia bg....hehe

    ReplyDelete
  24. Saye pun xdpt 650 cume 450, sedgkn pendptn seisi rumh cume 2900.00...
    ape yg dinilai?call talian 1800222500 busy memanjang...

    ReplyDelete
  25. asal call je busy? cmna nk semak? bank xde masuk2 pun? biar betul..xkn sebab x undi bn x dpt kot..jgn main2..

    ReplyDelete
  26. macammane nak check berjaya ke tak eh? boleh tunjuk ajar tak?

    ReplyDelete
  27. Thun lps x dpt thun ni blm tntu lgi

    ReplyDelete
  28. Thun lps x dpt thun ni blm tntu lgi

    ReplyDelete
  29. Sekiranya tidak dapat bayaran ke dalam bank selewat hari Isnin, anda boleh buat rayuan dengan tampilkan diri ke pejabat LDHN yg berdekatan bersama dengan dokumen yang dpt membuktikan bahawa anda layak. Pembayaran akan dibuat selepas diluluskan. Harap maklum. facebook BR1M 3.0 @ Call LHDN hotline 1-800-222-500 / 1-800-88-2716 selalu sibuk memanjang@ email br1m3@treasury.gov.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. LHDN bz ngalahkan seorang ibu jaga 12org anak kecik2,staff yg manja sgt2,yg bertanggungjawab ade tp nisbah 1:20 so ape citta,rakyat nk bagi wet pun bz..apatah lagi nak bg wet kat rakyat..toksah beranganlah...kol mmg takdela nk check br1m...jad kite email lah..emel plak 2mingg baru jawab..jawapannye.....adoiiii rase nak bagi penampor cap kambing je...jawapannye ialah tunggu surat dihantar ke rumah...kahkahkah..baik xyah bgtau suh check melalui email..ape ke keje bodoh namanyer..

      Delete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. hai saya baru dpt tau jumaat lps acc bsn saya ditutup atas sbb tiada transaksi berlaku dlm setahun..tp sy apply Br1m guna acc tu. so acane eh?

    ReplyDelete
  32. Replies
    1. Baik Pergi buat rayuan dengan tampilkan diri ke pejabat LDHN yg berdekatan bersama dengan dokumen yang dpt membuktikan bahawa anda layak. Pembayaran akan dibuat selepas diluluskan. kalau telefon confirm busy je, habis duit kdt.

      Delete
    2. tada guna buat rayuan.. pergi je semakan selalu kata dlm proses... proses smpi bila.... smpi agihan brim tamat tempoh memang tipu.....

      Delete
  33. yang pasti BR1M hanyalah rm500 dan ditolak rm50 yg dikatakan insurans.........bukan rm650 seperti yg diimpikan ......dan sebenarnya kerajaan sedang bergelut dengan hutang defisit yang makin meruncing tatkala BRIM diberikan....cer tengok muka najib masa melancarkan BRIM ....acuh tak acuh dan tak gembira.......rm650 hanyalah insan terpilih yang menjadi ahli Umno kot(ini aku tak pasti)

    ReplyDelete
  34. Cian mak akak dah update acct pun masih xdapat sampai k hari ini huhuhu sesiapa boleh tlg tak cal or sms saya kat 0142628947

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik Pergi buat rayuan dengan tampilkan diri ke pejabat LDHN yg berdekatan bersama dengan dokumen yang dpt membuktikan bahawa anda layak. Pembayaran akan dibuat selepas diluluskan. kalau telefon confirm busy je, habis duit kdt.

      Delete
  35. Lagi baik bagi baucer mcm brim 1 dan 2 senang nak tgok berapa dpt,ckp 22hb.semua dpt tp sampai kehari ni masih ramai yang x dpt.tiada sebarang penjelasan yg jelas

    ReplyDelete
  36. Lagi baik bagi baucer mcm brim 1 dan 2 senang nak tgok berapa dpt,ckp 22hb.semua dpt tp sampai kehari ni masih ramai yang x dpt.tiada sebarang penjelasan yg jelas

    ReplyDelete
  37. aq email kat adress ni utk status brim br1m3@treasury.gov.my...hampeh 2x anto email xde berbalas.cal hotline lg mcm tahi...bz memanjang...mmg jnji dicapati!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik Pergi buat rayuan dengan tampilkan diri ke pejabat LDHN yg berdekatan bersama dengan dokumen yang dpt membuktikan bahawa anda layak. Pembayaran akan dibuat selepas diluluskan. kalau telefon confirm busy je, habis duit kdt.

      Delete
    2. dia dh bgtau klu thru emel diorg akan balas dlm masa 2-3hari bekerja..jadi tggu dlu..

      Delete
    3. mana 2-3 hari dah berminggu ape pun x de.....jgn harap la diaorg nk lyn e-mail phone pun bz memanjang.......!yg dapat call tu memang bertuah la satu dalam berjuta rakyat malaysia!pergi lak lhdn memang menbuang masa setengah hari last2 bkn dapat baucer ke ape tp suh isi borang balik, bila lak nk dapat nye tu???kalau cam ni gayanye memang x dpt la x yah menaruh harapan lg kwn2 oiiii!janji dicapatiiiiiiii!

      Delete
  38. Janji dicapati....padan muka korang...hahaha

    ReplyDelete
  39. as salam kami pun belum dapat...juga.....tahun-tahun lepas dapat awal....tahun ni....apa pun tak ada....

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. Guna baucer lebih baik dri mcm ni.... akaun2 ni...mcm2 masalah.ni kurang itu kurang....lebih tak ada pulak..

    ReplyDelete
  42. banyakkan doa semoga ALLAH bantu kita....kerajaan memang xleh diharap kn janji tak pernah ditepati. begitulah nasib rakyat kalau pemerintahnya mcm yg ada skarang. hurmmmm

    ReplyDelete
  43. Replies
    1. Baik Pergi buat rayuan dengan tampilkan diri ke pejabat LDHN yg berdekatan bersama dengan dokumen yang dpt membuktikan bahawa anda layak. Pembayaran akan dibuat selepas diluluskan. kalau telefon confirm busy je, habis duit kdt.

      Delete
  44. nk kna bwak dkumen pa yea???accaun sy dh close ...so nk kna p lhdn nk bwak dkmen apa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tanya kat facebook BR1M https://www.facebook.com/BR1M3

      Delete
  45. Selamat sejahtera,saya tak dapat lagi duit BRiM...saya nak tahu bahawa saya layak ke tidak????
    banyak kali saya dah semak baki account saya...sampai hari ini tiada pun apa-apa jawapan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tanya kat facebook BR1M https://www.facebook.com/BR1M3

      Delete
  46. saya pun tak dapat lagi .. dah pergi lhdn dia cakap sedang proses tapi sampai hari ini apa pon tak ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tanya kat facebook BR1M https://www.facebook.com/BR1M3

      Delete
  47. MMM,......duit lki aq pon lom msk ...nk kna gna akaun k,.....hu3

    ReplyDelete
  48. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  49. Tot tet tot tet..
    Pet pot pet pot..

    Mende lu orang ni..
    Bising macam tak dapat gaji pulak.. Padahal ni ehsan kerajaan je nak bagi.. Sukati diorang le nk wat cane pun..
    Dalam x sedar, dosa makin betimbun, kepala makin stress..
    Kesian betul korang

    ReplyDelete
  50. penipuuuu je. tepon tak pernah dapat. xkuasa aku nak g merayu bagai. merayu untuk dapatkan hak sendiri??? gila ke apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..munasabah pada diri sendiri..staff kerajaan ni,...masa minta kerja..wah kemain rajin..sampai xde kerja nk bt..bila dan 5 thn keatas dia py malas dah datang...erm..tu la lumrah hidup..kesedaran itu datang pada diri sendiri...:-)

      Delete
  51. mengapa 1 org tua 70 keatas bkn ke dpt rm650....mengapa cuma dpt rm450 shj ????

    habis kemana lg rm200 pergi ?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. bk wong..... nenek saya baru je dpt baucer BR1M RM650 melalui surat

      Delete
  52. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  53. sy baru dpt baucer td lps hntr email kt lhdn 3hari lps utk tny samaada lulus atau tdak br1m sy..cuba la u all semua hntr email..nnt die hntr surat dulu kata lulus atau tidak another day die hntr baucer kt rumah..

    ReplyDelete
  54. sy baru dpt baucer td lps hntr email kt lhdn 3hari lps utk tny samaada lulus atau tdak br1m sy..cuba la u all semua hntr email..nnt die hntr surat dulu kata lulus atau tidak another day die hntr baucer kt rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hantar email kat ID mana ye...saya da hantar dekat sebulan...takda respon lagi

      Delete
  55. mengapa thn lepas dpt rm 500 thn ini pula x layak mcm mna boleh x ada senarai di JPN?

    ReplyDelete
  56. mengapa thn lepas dpt rm 500 thn ini pula x layak mcm mna boleh x ada senarai di JPN?

    ReplyDelete
  57. Saya mohon sekarang boleh tak??sebab tak penah mohon

    ReplyDelete
  58. saya tak pernah mohon lagi..saya nak tanya macam mana kita nak isi borang dekat online ni?
    puas saya cari borang tak jumpa2 pun.

    admin boleh tolong saya untuk dapatkan borang pemohonan baru 2015

    ReplyDelete
  59. Kerajaan dah kehabisan money ke, sblom ni cpt je dpt,,dah nak patah card bank aq hri2 duk jolok.

    ReplyDelete

comment je!